Rodskov Eskerod Gymnastikforening Beboerforening Forsamlingshus Kajak
 
Intet tilskud til bredbånd i området mellem Rodskov/Eskerod og Hornslet
18. december 2016

Vi må nok konstatere, at vi ikke var mange nok, hvilket var den væsentligste grund til, at projektet ikke blev til noget, så indsatsen for 2017 må rettes mod at få området udvidet  til også at omfatte områder, der støder op til det nuværende, evt. ved at gå sammen med naboområderne mod øst og nord.

Sidste fase af bredbåndsprojekt #95 er nu i gang.
12. oktober 2016

Vi har nu fået et tilbud fra TDC Group om udlægning af fibernet i området defineret i projekt #95 og arbejder videre med det.
Én af udfordringerne er at indsamle fuldmagter til at kunne arbejde sammen med TDC Group om at  udforme en endelig ansøgning, som skal være Energistyrelsen i hænde senest 31. oktober.
Der er i denne forbindelse blevet udsendt en e-mail til alle interessenter om at udfylde denne fuldmagt og returnere den til undertegnede.

DET ER MEGET VIGTIGT, AT DETTE SKER HURTIGST MULIGT.

Samtidigt hermed er vi i gang med at "lukke huller" indenfor projektområdet - dvs kontakte husstande, der endnu ikke har vist interesse - for at reducere gennemsnitsomkostningen pr. husstand, og maksimere tilslutningsprocenten for derved øge mulighederne for at kunne opnå støtte til projektet.

Hvis ikke vi får samlet tilstrækkeligt med fuldmagter vil projektet blive for dyrt og dermed falde til jorden, da alt udover 70.000 kr pr. husstand vil være egenbetaling

Erik Keller
Landevejen 21
Eskerod.


Så er der oprettet et foreløbigt bredbåndsprojekt hos Energistyrelsen

Projektet omfatter knap 50 hustande i omegnen sydøst for Hornslet ud til Landevejen.
Nærmere betragtet Landevejen, Flinthøjvej, Balevej, Ønbjergvej, Rodskovvej indtil Hornslet bygrænse, Elkjærvej, Sdr. Mosevej, Asylvej, Eskerodvej og Frankrigvej. Et område, som desværre blev forbigået, da der for et par år siden blev etableret fibernet i byerne.
Hvis der er nogen, som føler sig forbigået, så er der stadig mulighed for at komme med, da den endelige ansøgning først skal udarbejdes i oktober. Henvendelse til undertegnede.

Erik Keller
Landevejen 21
Eskerod.


12.8.2016 Bredbåndpulje til området?

Bredbåndsprojekt
Erik Keller, Landevejen 21

Undertegnede er i gang med at skaffe tilslutning til oprettelse af et bredbåndsprojekt for den del af lokalområdet, (Landevejen, Eskerodvej og Frankrigvej), der støder op mod Aarhus Kommune. Men det kan sagtens lade sig gøre at udvide området til også at omfatte andre områder s.s. Landevejen mod Ugelbølle, Rodskov vej indtil Hornslet bygrænse, Asylvej, Elkærvej, Sdr. Mosevej, Bale vej, ..., hvor der også er en del husstande uden højhastigheds-bredbåndsnet.

I første omgang er der kun behov for en tilkendegivelse af, hvorvidt man er interesseret i at deltage i projektet, og om man er interesseret i tilbud om løbende abonnement hos en udbyder af bredbåndsforbindelser eller blot en tilslutning. Men tiden er knap, for projektet skal oprettes på Energistyrelsens hjemmeside senest 31. august 2016.


Er du/I i interesseret kan du/I kontakte mig inden 21. august på mail med oplysning af navn, adresse, e-mail, telefonnr., samt hvorvidt du/I er interesseret i tilbud om løbende abonnement eller blot tilslutning.

Spred denne besked videre til naboer, genboer og andre i området, med mulig interesse i projektet.

Se evt. dette link med flere oplysninger.

Med venlig hilsen
Erik Keller
mail: kellers-gaard@mail.dk


9.8.2016 Brev til Syddjurs kommune
En opfordring


fra: Jan Skau-Andersen
til: Syddjurs Kommune, Henrik Friis
cc: Lene Ulsted, Jørgen Tscherning
dato: 9. august 2016
emne: Bredbåndspuljen.

Til Henrik Friis, Syddjurs kommune

Tak for jeres orienteringsbrev vedrørende bredbåndspuljen.

Rodskov og omegn er et område med langsom og til tider dårlig/ikke existerende dækning, i hvert tilfælde for en lang række beboere, herunder undertegnede.Dette har jeg også fået bekræftet af venner og bekendte i området.

Ikke alle har fået tilbud om forbindelse da der i sin tid blev lagt bredbånd i Landevejen.
Vejledningen og kravene for tilskud til bredbåndspuljen virker imidlertid  overvældende for en privat ikke teknisk person.
Jeg tvivler på at der bliver noget ud af tilbuddet såfremt en eller flere privatpersoner skal forsøge sig.

Hvis kommunen mener noget med dette tiltag, og det bør den,jævnfør også kommunens opfordring i brevet, så bør kommunen tage teten og stå for det praktiske, tekniske mv.
Jeg vil gerne tilmelde mig som bruger/ansøger, og jeg tror at en lang række vil gøre det samme såfremt kommunen tog initiativet.

Tilbyd at vi kan tilmelde os, så sørger kommunen for resten.
Gør I det vil det være overkommeligt at orientere beboerne mv i området, både gennem beboerforeningen og Rodskov-Eskerod portalen, samt de adresser kommunenåbenbart allerede har registreret.
.
Jeg har derfor sat disse på som cc:Lene Ulsted er formand for beboerfoeeningen, og Jørgen Tcsherning administrerer Rodskov/Eskerod portalen.
Du er velkommen til at ringe til mig.

Med venlig hilsen
Jan Skau-Andersen, Landevejen 81, 8543 Hornslet
15.7.2016 Brev fra Syddjurs kommune

fra: Henrik Friis
160715-Bredbåndspuljen-BrevFraSyddjurs.jpg
Facebook.com/groups/Rodskov/ - Facebook.com/RodskovGymnastikforening - Facebook.com/RodskovHavkajak
Lav din egen hjemmeside med mono.net