Rodskov Eskerod Gymnastikforening Beboerforening Forsamlingshus Kajak
 
Marianne Raunsbæk, 20.3.2015
Vores nye cykelsti er på vej
Som mange sikkert har hørt, skal der anlægges en dobbeltrettet cykelsti fra OK-tanken i Rodskov til Torvet i Ugelbølle. I den anledning har vi for nyligt haft besøg på strækningen af landinspektøren, der har været ude og måle op, så kommunens ingeniører kan tegne selve cykelstien. Når cykelstien er etableret kan vi nyde naturen på cykel hele vejen til Ebeltoft.

Planen er den, at kommunen i foråret skal tegne selve cykelstien, for at finde ud af hvordan stien kan anlægges mellem byerne. Vi ved allerede på nuværende tidspunkt, at stien skal ligge på den nordlige side af Århusvej, men vi kender endnu ikke alle detaljerne endnu. Det er dog besluttet at det 3. spor i forbindelse med cykelstien fjernes, det gælder dog ikke på bakken i Ugelbølle. Vi ved også, at cykelstien ikke kommer til at berøre ejendommene i Ugelbølle langs Århusvej.

Det er planen at stien skal stå færdig i sommeren 2016. Se cykelstien tegnet ind på vedhæftede kort.

Kommunen har opfordret til etablering af en følgegruppe med repræsentanter fra Rodskov, Ugelbølle og en enkelt beboer på selve strækningen. Vi vil løbende orientere om projektet og svarer gerne på spørgsmål – dette er således første indlæg.

Følgegruppen består af Charlotte Bjørn, Michael Sørensen, Rene Povlsen, Rene Madsen, Marianne Raunsbæk, Trine Hedegaard Helbo, Michael Gorm Jensen, Maibritt Nyborg og Ditte Fabricius.
Kommunens kontaktperson er Peter Sandell.

 

20.3.2015: Cykelsti til Ugelbølle

12.6.2016: Cykelsti indviet

Folkefest i Rodskov efter åbning af cykelsti fra Ugelbølle
Mange benyttede solskinsvejret til en dejlig cykeltur med familien

12. juni 2016.

Åbningen af den nye cykelsti fra Ugelbølle til Rodskov blev et tilløbsstykke, der endte i en dejlig folkefest i det bedst tænkelige vejr på sportspladsen i Rodskov.

Mange løbere og cyklister i alle aldre var mødt frem på det lille torv i Ugelbølle for at høre borgmester Claus Wistoft holde talen, før snoren blev klippet og rugbrødsmotorernes kræfter blev sluppet løs på den jomfruelige sorte asfalt.

Der var deltagere i alle aldre på turen langs landevejen mellem Ugelbølle og Rodskov, og i Rodskov blev de bløde trafikanter ledt overvejen til sportspladsen, hvor lokale foreninger, organisationer, virksomheder og Syddjurs Kommune sørgede for en fest med musik og masser af hygge.

Man kunne undervejs få et fingerpeg om, hvorvidt man måske skal overveje at cykle og bevæge sig noget mere, og kampagnen Syddjurs Cykler delte ud af gode råd om valg af cykel og lod interesserede prøve forskellige elcykler - til én person eller til flere.

Nedenfor kan du se billeder fra åbningen af cykelstien og festen i Rodskov. Du kan også høre borgmesterens tale.

Billeder: Se http://www.kulturkommune.dk/folkefest-i-rodskov
Facebook.com/groups/Rodskov/ - Facebook.com/RodskovGymnastikforening - Facebook.com/RodskovHavkajak
Lav din egen hjemmeside med mono.net