Rodskov Eskerod Gymnastikforening Beboerforening Forsamlingshus Kajak
 

Formand for RGF, Ove Hougaard

Formand for RGF Ove Hougaard holder velkomsttale.
RGF_125_års_jubilæum_1-fmdTale.doc
Formand Ove Hougaards velkomsttale.
  
Velkommen
Som formand for RGF, er det mig en stor glæde at byde velkommen til Rodskov Skytte og Gymnastik forenings 125 års jubilæum. Jeg har glædet mig og været meget spændt på denne dag.
125 år er lang tid og jeg syntes det er helt fantastisk at vores forening nu er 125 år.
Tillykke Rodskov Gymnastik Forening med de 125 år.
  
Æresgæster
Fra bestyrelsens side vil vi gerne byde velkommen til vore forskellige samarbejdspartnere og andre interessenter. Ligeledes vil vi byde velkommen til vore æresgæster, alle jer der gennem årene har modtaget en af RGF's vandrepokaler.
Listen over de inviterede æresgæster kan læses bag på sanghæftet, der er omdelt.
Velkommen til alle jer der er mødt op her i dag.
Før jeg fortsætter, vil jeg gerne lige nævne et par praktiske ting og lidt om hvad der ellers skal ske i dag.
  
Praktiske ting
Vi er nu allerede godt i gang med dagens program, efter min lille hyldest til RGF kommer Syddjurs Kommunes borgmester Vilfred Friborg Hansen og taler. Derefter har vi besøg fra vores hovedforening DGI Østjylland ved formand Hans Jørgen Hvitved der ligeledes vil holde tale. Når de officielle taler er overstået vil ordet være frit, hvis nogen af jer ønsker at tale, bedes I henvende jer til Jørgen H. Tscherning, som vil koordinere dette.
  
Kl. 11.00 vil der blive afholdt en Petanqueturnering mellem Ådalen, Hornslet P95, Hornslet IF og selvfølgelig Rodskov, der jo så i dag, er på hjemme bane og derfor bruger anledningen til indskrivning af nye medlemmer, henvendelse til Anna Mogensen.
  
Den officielle del af Jubilæet "Receptionen" slutter kl. 13.00 hvor vi så fortsætter dagen med et kræmmermarked, og forskellige aktiviteter f.eks. Ponyridning, hoppeborg, trampolin… I øvrigt har markedet 5-års jubilæum, - tillykke med det!
  
Kl. 17.00 lukker vi markedet, rydder op og gør klar til Helstegt pattegris kl. 18.00. Der er stadig ledige billetter at få og det koster 75,- pr. kuvert, og kan købes ved Anna Mogensen.
Toiletter er i klubhuset, og rygning er kun tilladt i det fri.
  
Rodskov
Den her lille plet, vi suser i gennem når vi kører fra Århus til Grenå eller som jeg fra Hornslet til Rønde, hvad er nu det for en lille plet. Jeg prøvede at Google "Rodskov" der kommer sørme mange ting frem. Ikke mindre end 2 bygge projekter. Jeg fandt også Rodskov-Eskerod Portalen med info om lokalsamfundet, - jeg kunne se der er Familie badminton i Hornslet hallerne, der har for nylig været Dolly Parton Cabaret her i forsamlingshuset, der skal spilles Petanque mesterskaber d. 24.08 og meget mere, jeg kan kun opfordre til at gå ind og kikke.
  
Så selvom Rodskov kun er en lille plet, så sker der en masse både i og uden for Gymnastik foreningen, og som vi alle ved er anledningen til vi er her i dag 125 år med mange aktiviteter, det er en stor bedrift for sådan en lille plet vi "bare" suser igennem. Jeg har selv været med i RGF de sidste ca. 8% af de 125 år, og har siddet i bestyrelsen nu i 5 år. Jeg vil ikke trætte jeg med en masse snak om fortiden, vi har lavet en lille folder og den fortæller meget mere om foreningens historie, jeg kan kun anbefale at tage et eksemplar, der er mange spændende detaljer om foreningens historie.
  
Fremtiden
Jeg vil meget hellere tale om fremtiden, for efter 125 år må foreningen have vist, at den er levedygtig, så det kan der vist ikke herske nogen tvivl om. Hvilken fremtid har foreningen så? Det ved jeg ikke, jeg kan desværre ikke se ind i fremtiden. Jeg kan se en masse muligheder, og det må være det det drejer sig om, at se muligheder, og måske turde tage en chance. Finde de ildsjæle der brænder for noget, noget vi alle kan få gavn af. Det lyder så hårdt, skal vi nu til at udnytte folk, nej ikke på den måde, men alligevel. Vi skal som forening skabe rammerne for den udfoldelse, der udgør aktiviteterne i foreningen, ja den udgør efter min mening selve foreningen.
  
Jeg vil da også benytte denne lejlighed til at takke medlemmerne i bestyrelsen for deres engagement, deres indsats og altid den der lille time efter møderne, hvor vi lige skal have en god historie fra det nære samfund vi lever i. Tak for det.
  
Inddragelse
Nu har jeg jo taget hul på emnet "fremtiden" og jeg har lyst til at fortælle jer, at vi for nylig har haft et meget interessant møde med en foreningskonsulent fra DGI (Ole Brændgaard), han gav os en tiltrængt opsang. Vi sidder her og piber, vi mangler hjælpere til vores arrangementer, fremmødet til vores årlige generalforsamling er dalende, opbakningen til vores aktiviteter og arrangementer er ikke altid så stor som vi kunne ønske os… Ole spurgte om vi vidste hvilke aktiviteter medlemmerne virkelig ønsker? Det måtte vi jo sige, det gør vi ikke, det var s.. skræmmende…
  
Sidder vi og forvalter nogle aktiviteter folk ikke ønsker? Nej det gør vi nu nok ikke, men hvordan kan vi være sikre?
  
Han fik åbnet vore øjne for nogle ting, og tak for det. Jeg vil ikke trætte jer med alle detaljerne fra mødet, men jeg kan kort fortælle om de fremtidige planer. Vi vil tage initiativ til at samle de forskellige interessenter i og omkring Forsamlingshuset for at finde fælles fodslag i hvordan vi kan udvikle aktiviteterne og hvordan vi kan inddrage jer der bor i og omkring Rodskov i de aktiviteter I virkelig brænder for. Det er så vores opgave og skabe de bedste rammer for jeres ideer.
  
Det er vores håb at vi af den vej kan sikre at foreningen har en fremtid. Foreningen skal nemlig ikke overleve for forenings egen skyld, men fordi den er et aktiv for lokalsamfundet.
  
Vores første initiativ bliver at starte en Kajakklub. Vi vil i dag indsamle navne på interesserede og der bliver udstillet kajakker her på pladsen under kræmmermarkedet. Vi har ikke besluttet hvordan og hvorledes og alt det praktiske endnu, og det vil vi i bestyrelsen heller ikke. Vi vil støtte en ny aktivitet på alle måder, men det skal være jeres beslutning, hvor, hvordan og hvornår I vil sejle.
  
Tillykke og igen velkommen
Jeg vil slutte af med at takke alle jer, der er mødt frem her i dag. Tak fordi I kom og jeg glæder mig personlig til at tale med en masse af jer og nyde en forfriskning under receptionen.
En særlig tak skal der lyde til jer, der har hjulpet med at stable dette arrangement på benene, vi kunne ikke have gjort det uden jeres hjælp og engagement.
Tak for det.
  
Til slut vil jeg gerne bede jer om at råbe HURRA. (3 gange og det lange)
Tillykke med de 125 år Rodskov Gymnastik Forening, og velkommen til jer alle.
Facebook.com/groups/Rodskov/ - Facebook.com/RodskovGymnastikforening - Facebook.com/RodskovHavkajak
Lav din egen hjemmeside med mono.net