Rodskov Eskerod Gymnastikforening Beboerforening Forsamlingshus Kajak
 
11012200Banner

Af Kitt Zibrandtsen, HIF - Hornslet idrætsforening, 6.2.2011
  
Sundhedsmesse i Hornslet Hallerne
  

Lørdag d. 22/1 slog Hornslet Hallerne døren op til Sundhedsmessen "Hornslet i bevægelse". Messen var arrangeret af Syddjurs Kommune i samarbejde med lokale erhvervsdrivende samt sports- og idrætsklubber, herunder HIF.
  
Messen var usædvanligt godt besøgt fra start til slut og arrangørerne bag anslår, at der har været ca. 1000 gæster til messen, hvilket kun kan betragtes som en stor succes. Hornslet Outdoor Sports havde i ugerne op til messen delt flyers rundt i postkasser hos byens borgere på udvalgte ruter og selv TV2 Østjylland var på pletten da messen åbnede og bragte et fint indslag om den alsidige messe i Regionalprogrammerne.
  
Paletten af tilbud og inspiration var stor på messen og spændte vidt og messens gæster blev guidet og vejledt igennem dagens program af Jesper Mathiesen, som styrede slagets og messens gang som konferencier.
  
HIF var talrigt repræsenteret og hos Fodbold-afdelingen var det muligt at få målt sin skudstyrke eller tage en hurtig kamp i den oppustelige fodboldbane. Badminton-afdelingen viste at badminton også kan være en socialsport for hele familien samtidig med, at man får en masse motion og der blev dagen igennem set flere forældre og børn på banen, der muntrede sig med fjerbold og ketcher.  Hos Motions-afdelingen kunne man både prøve og købe den nye populære hulahop ring, Powerhoop og høre mere om den nye afdeling i HIF. Minisport havde sørget for legeland til de mindste af messens gæster og Gymnastik gav en forrygende opvisning. Det var nu ikke muligt at afprøve Petanque inde i hallen, men mange kom forbi standen og fik en snak om det populære spil
  
Mange gæster fik bl.a. målt bodyage hos Sundhedsteamet fra Syddjurs Kommune og blev klogere på om kroppens alder svarede til dåbsattesten. Hornslet fysioterapi tilbød konditest, gode råd om fysisk aktivitet m.m. Det var f.eks. også mulig at få målt blodtrykket på apotekets stand og lokale sundhedsbehandlere gav prøvebehandlinger indenfor hud og fodpleje, massage, naturmedicin og andet.
  
Vores lokale politikere Ninna Thomsen og Jesper Mathiesen dystede på cykel simulator om først at nå toppen af Alpe d`Huez og Ninna Thomsen måtte se sig slået af Jesper Mathiesen.
  
Messen bød også på 3 forskellige foredrag, hvor især "superskrumperen" Margrethe Terranova, kendt fra "By på skrump" trak fulde huse til sit foredrag med overskriften: "Hvordan bevarer jeg motivationen, og hvorfor kom det så vidt?"
  
Det var også muligt at møde lokale patientforeninger som Kræftens
bekæmpelse, Hjerteforeningen, Gigtforeningen, Osteoporoseforeningen og Hjernesagen. På Distriktsrådets stand kunne man høre mere om rådets formål om at fremme udviklingen indenfor bosætning, erhverv, kultur og fritid + idræt.
  
Hos Hornslet Bokseklub kunne man prøve kræfter med boksehandsker og slag og hos Hornslet Motionscenter blev der holdt "åbent hus" og tilbudt prøvesessioner i spinning. For de udendørs aktiviteter var der også inspiration at hente, idet Rodskov gymnastik og havkajak også var at finde på messen med tilbud indenfor nye kajakkurser og sommerskole. For gæster, som ønskede at få støvet løbeskoene af, så tog Hornslet Outdoor Sports imod tilmeldinger til forårets løbeskole og hos Hornslet cykelklub kunne man lade sig inspirere til et sundt liv på landevejen.
  
Dagen igennem var der opvisninger, hvor bl.a. Bekker Dans og Syddjurs Karateklub trak mange tilskuere og Syddjurs Ungdomsskole rundede flot programmet af med Zumba opvisning, hvor der blev danset og vrikket med hofter til de latinamerikanske rytmer. Hallens cafeteria havde vist også sved på panden, for foruden at tilbyde smagsprøver på sunde smoothies inde i hallen, så havde mange gæster også valgt at benytte tilbuddet om at spise en sund og lækker frokost og køen i cafeteriaet var til tider lang af sultne og tørstige gæster.
  
For alle børn var der tilbud om at lave sjove fantasidyr ud af grøntsager og frugter og kreativiteten var stor. Der blev kreeret, men også spist af det store udbud af frugt og grøntsager, som var sponsoreret af følgende butikker i Hornslet: Rema 1000, Kiwi Minipris og SuperBest og sidst på dagen blev der kåret 3 vindere indenfor forskellige kategorier, som alle 3 vandt gavekort på kontingenter til HIF samt en flot sportstaske fra Nordea, Hornslet.
  
  
Som HIF- kontaktperson og koordinater iht. messens arbejdsgruppe vil jeg gerne takke afdelingerne for jeres støtte og engagement - det har været en fornøjelse at samarbejde med jer og i fællesskab arrangere Sundhedsmessen "Hornslet i bevægelse".
  
Sidst, men ikke mindst, skal der lyde en stor tak til messens sponsorer. 

Facebook.com/groups/Rodskov/ - Facebook.com/RodskovGymnastikforening - Facebook.com/RodskovHavkajak
Lav din egen hjemmeside med mono.net