Rodskov Eskerod Gymnastikforening Beboerforening Forsamlingshus Kajak
 
090529Kajak33

Formandens tale ved indvielsen af Rodskov Havkajak 29.5.2009

 

Velkommen til alle...

 

Jeg ved næsten ikke hvordan jeg skal få begyndt på denne lille hyldest...

 

Jeg vil starte med at fremhæve og takke vore samarbejdspartnere

·        Først vil jeg sige tak til Per Willumsen, for at vi har fået lov til at benytte hans bygning til opbevaring af kajakker og andet udstyr. Uden denne generøse mulighed havde vi ikke kunne etablere klubben, på den måde vi har gjort. Mange tak for det Per.

·        DGI – Det var foreningskonsulent Ole Brændgaard der inspirerede os til at gennemføre det vi nu står midt i, han gav foreningens bestyrelse en tiltrængt opsang og det virkede åbenbart. Tak for det. Ligeledes kan DGI stille instruktører til rådighed og har gjort det med meget kort varsel det skal I også have tak for. Vi håber vi kan bevare et godt samarbejde indtil vi har fået vore egne instruktører uddannet.

·        Vi har søgt forskellige fonde om midler til opstart og etablering af kajak klubben, jeg vil her nævne og takke dem der har støttet os:

·    Nordea i Hornslet med 10.000 Kr.

·    DGI Midtjylland Udviklings pulje med 2.000 Kr.

·    Syddjurs Kommune med 5.000 Kr.

·    Friluftsrådet med 25.000 Kr.

·    Tilsammen 42.000 Kr.

·    Mange tak til Jer alle sammen for støtten, og blot for at nævne det vi kan stadig godt bruge flere midler.

·        Vi har brugt Kaløvig Bådelaug som inspiration kilde og sparring og vi vil gerne benytte lejligheden til at sige tak for den modtagelse I har givet os, I arrangerede introduktions kursus for os, og har velvilligt vist jeres faciliteter frem så vi kunne blive inspireret. Tak for det, jeg håber da også det spirende samarbejde vil udvikle sig, jeg kan se på jeres hjemmeside at i også søger kontakt med andre klubber. Der må være basis for nogle fælles ro turer besøg hos hinanden og sikkert også mange andre fælles aktiviteter.

·        Tak til vores egen bestyrelse for opbakning til projektet, selvom nogle var meget skeptiske i starten har alle bakket fuldt op om projektet, tak for det. Det er meget vigtigt for foreningen at vi bliver mere synlige i nærområdet, og dette projekt har gjort vi har fået mere omtale end vi har fået længe. Ligeledes er det vigtigt at få nogle nye aktiviteter, nogle brede aktiviteter der kan forankre foreningen i lokalområdet og være med til at sikre fremtiden for RGF.

·        Tak til alle medlemmerne der støttede op om dette nye initiativ i vores nærområde, der kom rigtig mange til møderne og der blev spillet bold med mange idéer og mulige løsninger på de problemer vi stod overfor. Selvom det i den sidste ende blev en lille hård kerne der tog slæbet, var det dejligt at føle den store opbakning til projektet.

·        Selvom jeg ved det er farligt at fremhæve enkelte personer ved en sådan lejlighed, så bliver jeg nødt til at vove det ene øje. Jeg vil gerne sige tak til Helle og Lene, som medlemmer af foreningen har I været med til at finde løsninger og få problemerne til at syne mindre.

·        Jeg vil sige tak til Jørgen, foreningens kassere. Uden din ukuelige indsats stod vi ikke her i dag, du har samlet alle trådende, du satte turbo på ansøgningerne om midler til etableringen og har sørget for mange af de praktiske ting der har gjort det her muligt. Tak for det Jørgen.

·        Den sidste jeg vil fremhæve og sige ganske særlig tak til er Kim Nikolajsen og dit agentur Cepius for al den støtte du har givet os. Jeg ved godt der er penge mellem os, du fik ordren på kajakkerne og udstyret klubben nu ejer. Du har ydet en særlig indsats for foreningen og vist os at du virkelig brænder for at hjælpe os med at få denne klub op at stå, og med den behandling vi har fået, tror jeg ikke du bliver rig af den handel.

·        Til slut skal lyde en tak til alle dem der ikke er blevet nævnt ved navn, det har virkelig været en fornøjelse at møde og arbejde sammen med jer alle, at mærke interessen for at få den nye klub stablet på benene. Tak for det... Jeg syntes vi skal hilse på hinanden og sige tak for en fantastisk indsats! SKÅL!

·        Nu er det så nu!

·        Vi er kommet i mål. Vi har etableret en kajakklub under Rodskov Gymnastik Forening.

·        Det syntes ikke muligt for eet år siden, men nu er det en realitet. Vidunderligt at stå her.

·        Nu er det så bare det, at det ikke kun er at finde et hus, lave noget indretning, købe nogle kajakker og noget udstyr, og så bare sejle ud. Der er faktisk rigtig mange ting der skal læres for at sejle kajak. Der er flere når det er i en klub, for der bliver nogle regler der skal indarbejdes for at få tingene til at fungere. Der er noget teoretisk stof vi skal kunne, der er førstehjælp, kendskab til det lokale farvand, færdselsregler på vandet, redningsteknik, ro teknik og meget andet.

·        Her under opstarten bliver der brug for flere frivillige til at gennemgå et instruktør kursus, disse instruktører vil så kunne tage andre med på vandet og lære de forskellige teknikker der kræves for at beherske en kajak på betryggende vis.

·        Vi vil allerede i morgen kunne tilbyde en prøve sejlads og noget instruktion ved en instruktør fra DGI (Thomas Madsen) der vil være 3 hold der kan komme og prøve klubbens kajakker. Vi starter kl. 11.00, 13.00 og 15.00.

·        Havkajaksejlads drejer sig i høj grad om natur, oplevelsen af at sejle uden støj, langs med kysten og være ekstremt tæt på vandet, det skal efter sigende være en meget intens oplevelse, jeg personlig glæder mig til at få den oplevelse.

·        Vi er i Rodskov i forvejen tæt på naturen derfor vil vi også lægge stor vægt på, at vore medlemmer behandler naturen med respekt og udviser den fornødne omtanke.

·        Vi vil udstikke nogle regler for hvordan vi behandler udstyret, og hvor meget øvelse der skal til for at erhverve et sejler licens, så det bliver muligt at sejle ud på egen hånd uden en egentlig instruktør.

·        Når vi har fundet de fornødne instruktør kandidater, så mener DGI vi kan uddanne disse på 6 uger eller muligvis endnu hurtigere. Når korpset af instruktører er på plads vil de så kunne tage andre med på vandet, og sidst i august vil vi kunne afholde licens prøver for de første almindelige kajakroere, der hvis de består, vil få lov at sejle ud uden instruktør.

·        Interesserede kan blive skrevet op ved Jørgen, vi skal bruge en halv snes stykker.

·        Nu kan jeg ikke trække tiden længere, nu skal den kajak i vandet.

·        Jeg vil sige tillykke til jer alle sammen med jeres nye kajakklub.

·        Plask! Og Skål!!

 

Facebook.com/groups/Rodskov/ - Facebook.com/RodskovGymnastikforening - Facebook.com/RodskovHavkajak
Lav din egen hjemmeside med mono.net