Rodskov Eskerod Gymnastikforening Beboerforening Forsamlingshus Kajak
 

Lottes ugebrev 2008-2009

13.11.2008 - 17.4.2009.
Lottes Ugebrev 17.4.2009
Skønhed kommer indefra

Skønhed kommer jo indefra, at kroppen har godt af motion og at blive brugt og svede igennem, og at det i balance med en sund kost giver dig flot hud, flot hår, stærke negle og en smækker lækker krop, sådan er der bare.....

 

Motion giver os også:

*        En fantastisk holdning

*        Flere kræfter i hverdagen

*        Mindre stress

*        Mere selvtillid

*        Hurtigere reaktionsevne

*        Stærkere knogler

*        Bedre beskyttelse mod skader.......ja da!!!! :-(

*        Bedre beskyttelse mod sygdomme

*        Større forbrænding

*        Et sundere og længere liv


Rigtig rigtig god og aktiv weekend - Lotte

Lottes Ugebrev 12.4.2009
en svær ting...

I er gode, seje, fantastiske, sporty, lækre og i SUPER form :-)

 

498 kalorier kondi, masser af høj puls og over 5000 skridt.

Det der med skridtene, det er jo en svær ting. Gymnastiklærerinden troede jo, at hun var super sporty og gik masser af skridt, hver eneste dag, men der skal bestemt mere til end man tror!!!


Det anbefales, at man går i 100 skridt i minuttet i 30 minutter dagligt. Det betyder, at man skal sigte mod at nå op omkring 3.000 skridt på den halve times gåtur. Men alternativt kan man bryde den lette motion op i flere mindre bidder. Én ting er sikkert, man skal afsted ;-) ud at gå, jogge, løbe, cykle, tralle og spurte.

 

Vi ses onsdag kl. 17.00 til dejlig kondi og torsdag kl. 19.30 til dejlig gymnastik........


Rigtig rigtig god og aktiv påske - Lotte

Lottes Ugebrev 3.4.2009
Brug kroppen!

Den mest effektive fedtforbrænding opnås ved at inddrage så mange store muskelgrupper som muligt!

Fedtforbrændingen er mest effektiv, når du bruger hele kroppen i din træning. Motion der føles vanvittig anstrengende behøver nemlig ikke nødvendigvis at forbrænde mange kalorier.

Knokler du f.eks. med armbøjninger, vil du sikkert føle, at du arbejder virkeligt hårdt, men da det hovedsageligt er de relativt små armmuskler, der bliver brugt, sker der ikke megen forbrænding. Det samme er gældende ved simple maveøvelser, hvor kun en lille del af overkroppen bevæges.

Jo mindre og færre muskler der bruges, jo mindre er kalorieforbrændingen. Derfor skal fedtforbrænding ske ved brug af store muskelgrupper, f.eks. benmusklerne eller hele kroppen.

Når du går, kan du derfor øge forbrændingen ved også at svinge godt med armene, arme arme arme :-)

Lottes ugebrev 28.3.2009
Også aerobic onsdag!

En anden ting - vi kører et lille kondihold om onsdagen fra kl. 17 til kl. 18, mens børnene spiller fodbold.

Hvis ikke dine børn har lyst til at spille fodbold, kan du bare tage dem med, så kan de hygge i salen, i klublokalet eller på legepladsen imens.

Har du lyst til at være med??? Det vil jeg gerne vide, så vi kan vurdere, om der er basis for det. Det bliver ikke noget avanceret, bare kondi/step....


Tænk positivt - også selv om kadaveret er lidt ømt i starten (alle får jo altså ømhed i begyndelsen). Tænk på, hvor sundt og godt motion er for dig, dit udseende og dit velbefindende.


Vi ses i på onsdag kl. 17.00 og på torsdag kl. 19.30 til dejlig gymnastik........

Lottes ugebrev 25.3.2009
Vågne timer

Prøv at være aktiv frem for passiv, prøv om du kan være mere aktiv i dine vågne timer. Gå en ekstra tur med hunden, manden, ungerne eller veninden, snup trappen i stedet for elevatoren, cyklen i stedet for bilen, gå selv ud og hent din post, tøm skralderen en ekstra gang, gør rent, tag plæneklipperen, gå en lille tur efter middagsmaden med familien. Investér i et sjippetov, det er både sjovt og effektivt.


Det virker alt sammen........ Ikke flere undskyldninger - kom og vær med!
Vi er her hver eneste torsdag kl. 19.30.

Lottes ugebrev 21.3.2009
Motion!

Tips til at få motion på dagordenen

 

Lysten driver værket
Det kan godt være, at naboen elsker at løbetræne, men får du sidestik blot ved tanken om at skulle jogge ned til hjørnet og hjem igen, så er det ikke motionen for dig. Find hellere det, som motiverer dig! Gymnastik ;-)

 

To er bedre end en
Find en træningspartner, der deler dine interesser. Det er sværere at droppe træningen, når man ved, at makkeren står og venter.

 

Ha' tålmodighed
En flot krop og en god kondition kommer desværre ikke over natten.

 

Det er aldrig for sent
Alle har gavn af motion, og det er aldrig for sent! Vi kan alle blive bedre, lettere, slankere og gladere. Og husk, det første skridt er ofte det vanskeligste, men hvert eneste skridt tæller!

 

Ikke flere undskyldninger
Kom afsted! Vi er her hver eneste torsdag kl. 19.30.

Lottes ugebrev 15.3.2009
Skridttæller!
Vi kom på 724 kalorier i torsdags + knap 5000 skridt, det er altså godt gået, og vi har jo godt af det. Sådan en skridttæller er en god investering......jeg må jo indrømme, at jeg troede jeg gik meget meget mere, det var lidt af en brat opvågning for mig. Den kan købes mange steder, blandt andet på Hjerteforeningens hjemmeside - http://butik.hjf.dk/vare_show.asp?MenuGroup=4&MenuKat=0&ArtType=vare&vare=817
Lottes ugebrev 1.3.2009
Trætte og vinterdeprimerede ...

Motion udløser jo masser af dejlige endorfiner, der booster dit humør og dit energiniveau. Tænk på hvor mange der går rundt og er trætte og vinterdeprimerede. Det er vi IKKE. Tværtimod :-)

 

Vores dejlige gymnastik sætter gang i kroppens egne lykkehormoner, og de har jo heldigvis ingen bivirkninger. Det er derfor vi altid har det så godt når vi kører hjem fra gymnastik, er glade og tilfredse og føler masser af velvære, samtidig med at vi også ved, at vi har forbrændt mange hundrede kalorier. Husk det nu når du skal ud af døren til dejlig gymnastik næste gang, ingen undskyldninger, bare find den rare følelse frem, som du har, når du kører hjem, og så ud af døren.

 

I dag starter foråret jo også, så ud at gå, løbe, cykle.....hvad som helst :-)

Lotte extra (22.2.2009)
10 gode grunde ...

til at komme til dejlig gymnastik hver eneste torsdag kl. 19.30.....


1. Motion gør livet længere og bedre

2. Motion beskytter mod kræft

3. Motion giver mere energi

4. Motion forebygger diabetes

5. Motion former din krop

6. Motion beskytter mod hjerte-kar-sygdomme

7. Motion er godt for sindet

8. Motion øger lysten til sex

9. Motion forebygger knogleskørhed

10. Motion halverer risikoen for demens

Vi ses på torsdag, og jeg glæder mig til at se en masse friske lækre smækre glade gymnaster :-)

Lottes ugebrev 21.2.200
Vikaren og vikarens vikar ...

Husk i øvrigt, at det er hver eneste torsdag kl. 19.30 der er dejlig dejlig gymnastik. Du kommer selvfølgelig for din egen skyld, men gymnastiklærerinden bliver også meget glad og motiveret af at se dejlige friske glade gymnaster :-)

 

Nogen gange når jeg har gymnastik, så tænker jeg på, og du giver den fuld gas. Hvis du virkelig skal have noget ud af træningen, så skal du være så forpustet, at du ikke kan føre en samtale. Sy's måske ikke det sker så ofte, at der ikke bliver snakket ;-) Hvis du ikke kan snakke, så ved du, at din træning rykker på konditionen.

 

Det er selvfølgelig ok at snakke, men så skal du huske, at det er hygge-, sundheds- og samvittighedstræning, der ikke rykker så meget på konditions- og vægttabssiden!!!

 

Vi ses på torsdag, og jeg glæder mig til at se en masse friske lækre smækre glade gymnaster :-)

 

I er simpelthen så super seje. Man skal godt nok stå tidligt op for at følge med, og også for at følge med vikaren og vikarens vikar :-) Tusind tak vikarer :-)

Lottes Ugebrev 26.1.2009
Klodset, tyk, træls ...

En barriere når man skal til gymnastik kan være, at du netop den dag føler dig klodset, tyk, træls og tåbelig at se på - og det sidste, du orker, er andre menneskers blikke.


Tænker du sådan, må du straks overbevise dig selv om, at du måske ikke hver eneste dag nødvendigvis ser ud, helt som du kunne ønske, men at du kommer til gymnastik for din egen og dit helbreds skyld, og for at gøre noget godt for dig selv - ikke for de andre, og heller ikke for gymnastiklærerindens skyld!!!

Lottes Ugebrev 16.1.2009
Opvasken, støvsugeren ...

Det er jo meget meget vigtigt med motion, og i den forbindelse er der meget snak om, hvilken motionsform man skal vælge......det er vigtigt, at du vælger en aktivitet, du holder af og kan trives med. Jeg har valgt :-)

Du skal ikke vælge ud fra, hvad der er effektivt og godt for naboen, veninden eller manden. Du skal vælge en aktivitet, der passer dig. En aktivitet, der gør dig glad. En aktivitet du kan fortsætte med. Ikke kun de næste 14 dage, men gerne resten af livet. Der kan jeg jo kun anbefale vores dejlige gymnastik, vi får kondi, og vi kommer hele vejen rundt.

Prøv at komme ud af døren hver torsdag. Faktisk hver eneste dag når jeg kommer hjem er jeg træt og dosk. Hvis jeg havde en undskyldning for at blive hjemme fra gymnastik om torsdagen, så ville jeg bestemt heller ikke komme hver gang. Jeg har INGEN undskyldning, så jeg er der, det jeg så vil sige i den forbindelse det er, at der ikke er én eneste torsdag, hvor jeg ikke har det super super dejligt når jeg kører hjem fra gymnastik. Jeg er frisk, glad og har rigtig god samvittighed. Det er jo tankevækkende. Op ad sofaen og ud ad døren........ Opvasken, støvsugeren, vasketøjet og alt det andet løber ingen steder.

Lottes Ugebrev 9.1.2009
624 kalorier...

624 kalorier nåede vi op på i onsdags, og nu er det jo hverdag igen, så vi har dejlig gymnastik hver eneste torsdag kl. 19.30.

Kom hver torsdag og vær med, det kræver hverken stor planlægning, dyrt udstyr, lang transport eller noget, bare at du møder op. Det er nemt og bekvemt. Hvis du ikke er helt stabil, er der lige et godt råd: Prioriter gymnastik højst - lad pligterne vente. Ellers kommer du aldrig i gang - og det ville være en skam.

Vi er gået ind i et nyt år, bliver ældre for hver dag, og det er vigtigt at vi holder os i gang.

Du får mere energi af gymnastik, alle kender det, du kommer hjem fra arbejde, er træt og orker ikke at skulle flytte kroppen eller bruge hovedet mere den dag. Når der er brugt energi på at overtale dig selv til, at du skal til gymnastik, skal der ikke mange trin og dejligt samvær til, før den tunge krop og argumenterne imod er forsvundet som dug for solen. Den positive energi har sejret, og du kommer hjem med fornyet energi.

 

Du får sunde knogler, knoglerne skal belastes for at blive og forblive stærke. Gymnastik er en glimrende måde at holde knoglemassen i skak på.

Du kan reducere stress, for når vi træner, frigives hormoner, vi fyldes af lykke, med det resultat, at humøret forbedres.

 

Du får et bedre kondital, og dit hjerte og kredsløb styrkes. Du kommer i kontakt med din krop, du mærker, at du lever, dit hjerte banker, blodet suser rundt, du bliver øm overalt og stærk og frisk.

 

Husk også, at selvom du ikke har mulighed for at deltage hver eneste torsdag, så er alting bedre end ingenting. Kom og vær med. Det er jo altså heller ikke hver eneste torsdag jeg jubler, når jeg skal ud ad døren, jeg gider heller ikke altid, men jeg har ingen undskyldning, OG JEG HAR DET ALTID GODT NÅR JEG ER TIL GYMNASTIK OG NÅR JEG KOMMER HJEM :-)

Lottes ugebrev 2.1.2009
lover sig SELV noget?

Når du lover ANDRE noget, så holder du det - ikke sandt? Hvad gør du, når du lover dig SELV noget? Holder du også DET? Det er jo noget sjovt noget, det der med nytårsforsætter, men tænk over det, og hold også over for dig selv, hvad du lover.

Hvad er dit nytårsforsæt??? Der er rigtig mange gode grunde til at have dejlig gymnastik hver torsdag som nytårsforsæt. Du bliver gladere, føler velvære og får mere energi, og så er det en af de mest effektive måder at få gang i kalorieforbrændingen på. Du bliver trænet fra top til tå, vi har det hyggeligt og dejligt, og det er det bedste nytårsforsæt for dig, men det er også en gave til både dig selv og din familie, for du har bare så godt af det. Invester 1½ time sammen med os om ugen i dit gode helbred.

  
Tak for i år, tak fordi I holder mig i gang og tak for de dejlige timer vi har haft. Rigtig rigtig godt, sundt og aktivt nytår til jer :-)
  

PS: Gymnastik flyttes fra torsdag den 8. januar til onsdag den 7. januar 2009, kl. 19.30 idet Forsamlingshuset har ringet og ønsket os flyttet, da de har meget travlt i weekenden, og vi er selvfølgelige søde, hjælpsomme og fleksible, så dejlig gymnastik.

Lottes ugebrev 23.12.2008
Husk julesulen ...

Husk julesulen, vi gider den ikke, den skal ikke komme inden for dørene, ikke ind på din krop......hav det at være aktiv i juledagene som juleforsæt. Der er rigtig mange gode grunde til at gå i gang med at julespadsere-gå-cykle-løbe-træne. Du bliver gladere, føler velvære og får mere energi, får lys og luft, og så er det en af de mest effektive måder at få gang i kalorieforbrændingen på.

Det er SÅ DEJLIGT, og du har så godt af det og har det så godt bagefter :-)

Vi ses på mandag den 29. december,og det er kl. 19.00... kl. SYV!!! Præcis ;-) , og jeg glæder mig - Rigtig glædelig jul.

Lottes ugebrev 10.12.2008
I var SUPER SEJE ...

Hvis du vil have faste baller og flotte lår, så snup nogle knæbøjninger, alle dem vi laver til Lars Lilholt. Sørg for at spænde godt i bækkenbunden og maven når du kører op og ned, og undgå at svaje bagover, når du retter dig op.

 

Tag SÅ MANGE, du kan – gerne flere gange dagligt.

 

Lottes ugebrev 5.12.2008
Motion giver sundere led ..

Lottes ugebrev 5.12.2008
Motion giver sundere led ..
Vidste du ...... at motion giver sundere led? Selvfølgelig ved du det ..... for kroppens led har godt af at blive belastet. Bliver de ikke brugt - og belastet - vil de efterhånden fungere dårligere og dårligere. Det kan fremkalde stivhed, og musklerne omkring dem bliver svage. Motion virker super stimulerende på ledbrusken. Så endnu engang, det er bare om at komme i gang.


Noget andet jeg har tænkt på, det er, prøv at tænke på den følelse du har, når du kører hjem fra dejlig gymnastik - tænk særligt på den, når du ikke lige orker at komme af sted. Husk at al stress, træthed, ligegyldighed, surhed, dovenskab, ja alt det dårlige, det er svedt ud af kroppen, og du er lige så god som ny. Nu blot i endnu bedre form og med stærkere muskler og flottere lår og baller :-)

Det er da fantastisk :-)

Lottes ugebrev 28.11.2008
Vi kender det alle...

Vi har utrolig travlt her op til jul. Mange har mere at se til på jobbet, og weekenderne er optaget til julefrokoster. Det kan være svært at finde tiden til at komme til gymnastik. Men det er NU, det er mest vigtigt, da kalorieindtaget for de fleste af os er væsentligt forhøjet i denne tid. Jeg har selv i mange år kommet frem til "Jamen så giver jeg den bare en ekstra skalle efter nytår". Det er også lykkedes mig mange gange med et sundt nytårsforsæt, men det er et faktum at, hvis jeg holder mig nogenlunde ved lige op til nytår - Ja så er det bare så meget nemmere at komme godt i gang.


Husk det er MEGET bedre at gøre lidt end ikke at gøre noget. Gåtur, cykeltur, løbetur, hvad som helst!!! Bare op af sofaen!!!

Lottes Ugebrev 13.11.2008
Fordele ved en fredag

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt det er værd at bruge tid på træning af mave og ryg, så tjek lige, hvad dårlige mave- og rygmuskler fører til:


1. Topmave - det vil vi dælme ikke ha'!

2. Dårlig holdning - uha da!

3. Overbelastning af forkerte muskler - hjælp!

4. Risiko for slid af ledbånd og sener omkring rygsøjlen - nej nej nej!

5. Risiko for akutte skader, når du løfter og vrider - krise!

6. Smerter i ryg og nakke - ikke tale om!


Der er altså stor forskel på at være øm efter træning og så have reelle smerter eller skader!!!!! Faktisk er det efterhånden sådan, at det er dejligt at være ØM - særligt om fredagen.

Facebook.com/groups/Rodskov/ - Facebook.com/RodskovGymnastikforening - Facebook.com/RodskovHavkajak
Lav din egen hjemmeside med mono.net